Három Oscar-jelölt alkotás is lesz a Friss Húson

Vágólapra másolva!
A Friss Hús szervezői közzétették a filmfesztivál nemzetközi válogatását: a márciusi eseménysorozat versenyprogramjában 17 külföldi filmet vetítenek majd, köztük három Oscar-jelölt alkotást. A line-upból 10 film női rendező alkotása. A Friss Húsra 2020. március 23. és 29. között kerül sor a budapesti Toldi moziban.
Vágólapra másolva!

ezek lesznek az idei fesztivál fő témái a közleményük szerint. Az Oscar-jelölt, illetve Cannes-t, a Sundance-t, Velencét, Torontót és számos más fontos fesztivált megjárt filmekkel teli válogatás 17 filmje között 6 animáció is lesz, köztük két idén Oscar-díjra jelölt bábanimáció is.

A teljes nemzetközi program a Friss Hús weboldalán található. Az alighanem legnagyobb érdeklődésre számot tartó magyar versenyprogram bejelentésére várhatóan február 17-én kerül sor.

A Friss Hús az elmúlt évek alatt a rövidfilm első számú ünnepévé nőtte ki magát Magyarországon. A fesztivál elsődleges célja a legújabb magyar és külföldi rövidfilmek bemutatása, valamint egy olyan szakmai fórum felépítése, ahol a visszajelzésre vágyó alkotók közönség előtt mutathatják meg filmjeiket. A vetítések rendre telt házasak, és jelentős szakmai és sajtóvisszhangot keltenek. Ahogy a korábbi években és idén is, a vetítések mellett pitchfórum és egyéb szakmai programok is lesznek a Friss Húson.