Az országos premiert megelőzően, február 13-án és 14-én a közönségtalálkozóval egybekötött elővetítéseken a szegedi és debreceni nézők már láthatták Szabó István új filmjét, a Zárójelentés-t. A teltházas előadásokon álló tapssal fogadták az Oscar, cannes-i Arany Pálma és berlini Ezüst Medve-díjas rendező új alkotását, amiben korábbi sikeres filmjei után újra Klaus Maria Brandauerrel, Eperjes Károllyal és Koltai Lajos operatőrrel dolgozott együtt. A Zárójelentés országosan február 27-től lesz látható.

Múlt héten a szegedi és debreceni nézők teltházas közönségtalálkozóval egybekötött premier előtti vetítéseken elsők között láthatták a Zárójelentés-t. A filmet követően a közönség hosszú perceken át tartó állótapssal ünnepelte a filmet és a jelenlévő alkotókat: a meghatódott rendezőt, producereket és színészeket.

A nézők a film és készítők iránti nagy érdeklődését mi sem bizonyíthatná jobban, minthogy a vastaps után még hosszan teltházas maradt a terem, hogy meghallgassák a film főszereplőinek és készítőinek történeteit a forgatásról. Szabó István mellett a vetítéseken tiszteletét tette Sándor Pál és Pék Csaba producerek, valamint a film színészei, Stohl András, Virga Tímea és Orosz Ákos is.

Tőzsér Attila producer, Virga Tímea színésznő, Szabó István Oscar-díjas filmrendező, Sándor Pál Kossuth-díjas rendező, forgatókönyvíró, producer és Szénási Miklós moderátor (balról) Szabó István legújabb, a Zárójelentés című filmjének premier előtti vetítése után tartott közönségtalálkozón a debreceni Apolló moziban 2020. február 14-én.Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A szegedi és debreceni vetítésen kívül két városban lesz még lehetőségük az érdeklődőknek az országos premier előtt megnézni a filmet: Sopronban február 20-án 19:00-kor a Kultik-Elit moziban, míg Pécsen február 21-én 18:00-kor a Kultik-Uránia moziban. A soproni vetítés után a közönságtalálkozón Szabó István, Sándor Pál, Eperjes Károly, Szirtes Ági, Bálint András, Virga Tímea és Pék Csaba producer, míg Pécsen Szabó István, Sándor Pál, Eperjes Károly, Kerekes Éva, Virga Tímea és Pék Csaba vesznek részt.

Február 25-én a budapesti Corvin moziban a Zárójelentés nyitja a Magyar Filmdíj 2020 - Magyar Mozgókép Szemlét, a nézők országszerte pedig február 27-től láthatják a mozikban az InterCom forgalmazásában.