A zenerajongó Jimmy Carter korábbi amerikai elnökről szóló dokumentumfilmmel nyílik meg áprilisban a 19. Tribeca Filmfesztivál New Yorkban.

A Jimmy Carter Rock & Roll President című dokumentumfilm a volt elnök zeneszeretetéről szól. A Grammy-díjas Mary Wharton rendezésében készült produkcióban Carter arról mesél, hogyan segített neki a zene abban, hogy egy georgiai földimogyorófarmról eljusson a Fehér Házba. A filmben előkerül a Bob Dylanhez, az Allman Brothers tagjaihoz és Willie Nelsonhoz fűződő barátsága, és archív felvételek is láthatók Aretha Franklin, Jimmy Buffett és Paul Simon előadásában. Műfajra való tekintet nélkül, Carter a zene minden ága iránt lelkesedik.

Jimmy CarterForrás: AFP/Getty Images/Drew Angerer

A dokumentumfilmet Bill Flanagan írta, producere pedig Chris Farrell volt.

 

A film tökéletesen megragadja a zene összes formája iránti szeretetemet és azt, hogy a zene fontossága milyen szerepet játszott a személyes és a szakmai életemben  

- fogalmazott a 95 éves Carter, hozzáfűzve: továbbra is hisz abban, hogy a zenének közösségformáló ereje is van, és segít összehozni az egy nemzethez tartozókat. A volt elnök közleményében kitért rá, milyen izgatottan várja a film bemutatását a Tribeca Filmfesztiválon. Az április 15-i premier után Nelson, Paul Shaffer és más zenészek is fellépnek a Beacon Filmszínházban.
A Tribeca Filmfesztivált április 15. és 26. között rendezik meg.