Forog az Átjáróház című magyar romantikus vígjáték

Madarász Isti a forgatáson
Vágólapra másolva!
Elindult Madarász Isti második nagyjátékfilmje, az Átjáróház forgatása, amely a produkció közleménye szerint egy széles közönséget megcélzó, egyedi látványvilágú, modern szerelmes film lesz. A Hurok rendezője a nagysikerű Odakint a sötétben írójának, Veres Attilának könnyed stílusú, romantikával, humorral átszőtt forgatókönyvét viszi vászonra, amelyben a Bárnai Péter és Rujder Vivien által megformált két fiatal szerelmes küzd egymásért. Ellenfelüket, a holt lelkek végzetét okozó Boncmestert Kulka János játssza a jövő év elején mozikba kerülő alkotásban.
Vágólapra másolva!

És ez még csak a kapcsolatuk kezdete, hiszen az Átjáróházban, Krisztián mágikus munkahelyén, ahol éjjeliőrként dolgozik, 29 napot még együtt tölthetnek. Ez az a hely, ahol éjjelente a holt lelkek találkoznak és ahonnan a túlvilágba vezető átjáró nyílik. Az ott lakó halottak segíteni próbálnak nekik, ami további különös kalandokhoz vezet, ám közben a Boncmester mindent megtesz, hogy elragadhassa Ági lelkét. De mi van akkor, ha a fiatalok nem akarnak elszakadni egymástól, mikor lejárt az idejük? Vajon a szerelmük erősebb lesz a halálnál?

A szereplők kiválasztásakor az ismert színészek felkérése mellett, az új tehetségek bemutatása is fontos szempontnak számított: Ágit a Katona József Színház színésze, Rujder Vivien, szerelmét, Krisztiánt pedig a Bátrak földje című sorozatból ismert Bárnai Péter formálja meg. A főgonoszt Kulka János alakítja, Krisztián nagynénje, Ilus szerepében pedig Kútvölgyi Erzsébet lesz látható. Kisebb szerepekben olyan hazai hírességek bukkannak fel, mint Galla Miklós, Árpa Attila, vagy Dobó Kata.

Madarász Isti a forgatáson Forrás: Glódi Balázs / Átjáróház Produkció

A film felvételei február 20-án az egyik, technikailag legösszetettebb jelenetsorral, egy hatalmas, körbeforduló díszletet használó szekvencia rögzítésével kezdődtek el egy budapesti stúdióban. Pár külsős helyszín mellett az Átjáróház munkálatai javarészt ezen a helyen zajlanak majd várhatóan április közepéig. A forgatáshoz egyedi hangulatot árasztó, különleges atmoszférájú látványos díszletek épültek a látványtervező Horgas Péter irányításával. Az alkotógárdát erősíti rajta kívül többek között Bárdosi Ibolya (Kincsem) jelmeztervező, illetve a film képi világért felelős Garai Gábor operatőr, valamint a saját történetéből készült forgatókönyvet jegyző író, Veres Attila.

Az InterCom forgalmazásában 2021. első negyedévében mozikba kerülő Átjáróház vezető producere Muhi András (Csak a szél, Testről és lélekről), producere Ferenczy Gábor (A martfűi rém, Megdönteni Hajnal Tímeát). A filmet a FocusFox gyártja.