Nyolc filmes területre jelentkezhetnek idén a Filmtett alkotótáborába március 29-ig az érdeklődők - közölte a Filmtett Egyesület.

A 18. Filmtett Workshop a háromszéki Kommandón lesz július 13. és 25. között. Az alkotótábor 18 és 35 év közötti fiataloknak szól, akiknek nincs szükségük feltétlenül korábbi filmes tapasztalatra. Az érdeklődők forgatókönyvíró-rendező, animációs, rendezőasszisztens, operatőr, vágó, hangmérnök, gyártásvezető-producer és színész csoportokba jelentkezhetnek. A csoportvezetők nevét a következő napokban hozzák nyilvánosságra.
A szervezők a beküldött pályázatok alapján választják ki az alkotótábor résztvevőit, a beválogatottak nevét várhatóan április 27-én közlik.A Filmtett az egyedüli erdélyi magyar nyelvű filmportál, amely minden évben megrendezi több erdélyi városban a Filmtettfesztet, ahol a legfrissebb magyar alkotásokat láthatja a közönség. Az egyesület szívügyének tekinti az erdélyi filmes szakma utánpótlás-nevelését. A Filmtett magyar filmeket is forgalmaz Erdélyben.
A teljes pályázati felhívás a filmtettworkshop.ro honlapon érhető el.