A Disney stúdió bejelentette, hogy a koronavírus-járvány terjedése miatt elhalasztja a Mulan című családi film forgalmazását. Kaliforniában pedig bejelentették, hogy átmeneti időre bezárták Disneylandet az új koronavírus terjedése elleni küzdelem keretében.

A film bemuatásának elhalasztását Niki Caro filmrendező jelentette be a film hivatalos Twitter-oldalán. Izgatottan készülünk rá, hogy megosszuk a filmet a világgal, de a jelenlegi, folyton változó körülmények miatt, amit sajnos mindannyian tapasztalunk, világszerte el kell halasztanunk a Mulan forgalmazását - írta Caro.

A film Mulan 1400 éves kínai legendáját dolgozza fel: a hagyomány szerint a háborús időkben a lány férfinak öltözve áll be apja helyett a seregbe, hogy az országért harcolva megmentse a családja becsületét.

A nagy várakozás övezte produkciót, amely a Disney azonos című animációs filmje nyomán készült élő szereplőkkel, március 27-től játszották volna az észak-amerikai mozikban, és az előzetes becslés szerint legalább 85 millió dolláros premierhétvégi bevételt vártak tőle.
Együttérzünk mindenkivel, akit elért a vírus, és reméljük, hogy Mulan küzdőszelleme inspirálja mindazokat, akik keményen dolgoznak azért, hogy biztonságban legyünk - fűzte hozzá a rendező.

A Mulan mellett már egy sor nagy hollywoodi produkció, köztük a Nincs idő meghalni című Bond-film, a Halálos iramban F9 című új epizódját, valamint a Hang nélkül 2., és a Nyúl Péter 2. bemutatását is elhalasztották.