Meglepte a családokat a hétvégén a Disney Plus: három hónappal előrehozta a Jégvarázs 2. bemutatóját a streamingszolgáltató a "megpróbáltatásokkal teli időszakra" hivatkozva.

Az Egyesült Államokban pénteken hirdették ki a koronavírus-járvány miatt a nemzeti válsághelyzetet.
A Disney főnöke, Bob Chapek közleményében kiemelte, hogy a Jégvarázs 2., amely világszerte nagy sikert aratott a nézők körében, a kitartás és a család fontosságát hangsúlyozza, és ez az üzenet különösen fontos ebben az időszakban. Ezért döntött úgy a vállalat, hogy a Disney Plus szolgáltatásával már vasárnaptól elérhetővé teszi a produkciót.

Jégvarázs 2.Forrás: WALT DISNEY ANIMATION STUDIOS

Az Egyesült Államokon kívül Kanadában, Hollandiában, Ausztráliában és Új-Zélandon keddtől lesz elérhető a film a Disney streamingszolgáltatásával. Néhány platformon már február 11. óta ki lehetett kölcsönözni a produkciót - számolt be róla a The Hollywood Reporter.
A Jennifer Lee és Chris Buck rendezte Jégvarázs 2. minden idők legnagyobb bevételű animációs filmje, globálisan 1,4 milliárd dollárért (426 milliárd forintért) váltottak rá jegyet a nézők. A Variety kritikusa különösen azért dicsérte a produkciót, mivel szakít a hagyományos gonosz képével, kerüli az elbűvölő hercegnős kliséket és erősíti a lányok önbizalmát.