Történelmi dokumentumfilm pályázatot hirdet a Filmintézet

Vágólapra másolva!
A Nemzeti Filmintézet (NFI) kiírta a történelmi dokumentumfilm pályázatot, a televíziós bemutatásra készülő filmtervekkel április 27-től jelentkezhetnek az alkotók. Az NFI elsődleges célja a koronavírus miatt kialakult helyzetben az, hogy folyamatos támogatási tevékenysége révén minél több munkalehetőséget biztosítson a filmiparban dolgozóknak.
Vágólapra másolva!

A teljes magyar mozgóképszakma összehangolt tevékenységéért felelős NFI elkötelezett abban, hogy az egész estés mozifilmek mellett kulturális értéket teremtő televíziós alkotások is készüljenek a központi költségvetési támogatásból.

Az NFI a korábbi pályázati rendszer (Mecenatúra Program) alapjaira építve írta ki az archív tartalmak újra felhasználásával, történelmi vagy sporttörténeti eseményeket, személyeket, helyszíneket és évfordulókat feldolgozó, televíziós bemutatásra készülő történelmi dokumentumfilm pályázatot.

A Nemzeti Filmintézet online televíziós pályázati felületén április 27-től május 21-ig lehet jelentkezni a legalább 42 perc hosszúságú filmtervek szinopszisaival. A pályázati eljárás végén a Televíziós Döntőbizottság szavaz a támogatásokról.

A történelmi dokumentumfilmekre idén összesen 200 millió forint támogatási keret áll rendelkezésre, filmtervenként maximum 40 millió forint gyártási támogatásra lehet pályázni.

Az NFI korábban már meghirdette a televíziós bemutatásra készülő dokumentum-, az ismeretterjesztő-, az animáció- a tévé- és a kisjátékfilmes pályázati eljárásokat, továbbá a hazai filmtámogatási rendszer újdonságaként a tévésorozat pályázatot is. A beérkező pályázatok feldolgozása és értékelése folyamatos.

A teljes pályázati kiírások az NFI honlapján érhetőek el.