Változtattak a Golden Globe-díj szabályain a külföldi filmek javára

Vágólapra másolva!
Mint korábban megírtuk, a Hollywoodban dolgozó külföldi újságírók szervezete (HFPA) változtatásokat hajtott végre a jövő évi Golden Globe amerikai filmes és tévés díj szabályain (később pedig az Oscar-díj nevezési feltételein is könnyítettek). Az angol nyelvű filmek után most a más nyelvű filmekre is kiterjesztették a változtatásokat. 
Vágólapra másolva!

Mivel a koronavírus-világjárvány miatt zárva tartanak a mozik, a szervezet felfüggesztette azt a szabályt, mely szerint a jelölt külföldi film készítőinek az HFPA tagjai előtt vetítésen kell bemutatniuk alkotásukat Los Angelesben.

Az új szabály értelmében a megszokottak szerint kell vetítési időpontot foglalni az HFPA naptárában, majd biztosítani kell a tagoknak egy vetítési linket vagy a film DVD-másolatát, hogy a szövetség tagjai otthonukban tekinthessék meg az alkotást.

A külföldi filmek premierjére vonatkozó szabályon is változtattak. Eddig azon filmek kerülhettek a versenybe, melyeket a december 31-ét megelőző 15 hónapban mutattak be a gyártó országban.

Az új szabály értelmében azok a filmek is jelöltek lehetnek, melyek mozipremierjének kezdetét március 15-öt követően tervezték, és a filmeket bármilyen formátumban be lehet mutatni.