Koronavírus-szakértők csatlakoznának a jövőben a stábokhoz a hollywoodi televíziós és filmes produkciók forgatásain.

A szakszervezetek, filmstúdiók és producerek szakértői útmutatással akarják újraindítani a világszerte március közepén felfüggesztett forgatási munkálatokat.
Az epidemiológusoknak és más közegészségügyi szakértőknek részletes stratégiákat kellene kidolgozniuk arra, hogy a forgatásokon miként oldják meg az olyan kihívásokat, mint hogy a stábtagoknak egy térben kell tartózkodniuk, vagy hogy a sminkeseknek szemtől szembe kell lenniük a színészekkel. Nem utolsó sorban pedig a sztároknak egyebek között ölelkezniük vagy épp verekedniük kell egymással a jelenetekben.
Noha az Egyesült Államokban egyelőre üresen maradnak a forgatási helyszínek, Dél-Koreában, Ausztráliában, Svédországban és Új-Zélandon lassan újraindulnak a produkciók munkálatai. A James Cameron rendezte Avatar 2 forgatása már a héten megkezdődik Új-Zélandon.

A filmiparban dolgozók arra számítanak, hogy a jövőben kisebb stábok fognak dolgozni a forgatásokon, rendszeresítik a teszteléseket, mindenhol kézfertőtlenítők lesznek kihelyezve és a nagyobb tömegjeleneteket számítógépes utómunkálatokkal fogják megoldani.