Újabb rangos fesztiválra kapott meghívást a különleges magyar animáció

2020.06.05. 14:49

Ulrich Gábor Balázs Béla-díjas mozgókép- és képzőművész Dűne című alkotását is beválogatták az A-kategóriás Hirosimai Nemzetközi Animációs Fesztivál versenyprogramjába.

A Dűné-t mintegy 2500 nevezett alkotás közül válogatták a versenyprogramba. A film a Kecskemétfilm és a Focusfox gyártásában jött létre, producerei Mikulás Ferenc és Muhi András, a sound design Chris Allan munkája. A 18. Hirosimai Nemzetközi Animációs Filmfesztivált augusztus 20. és 24. között rendezik meg, idén közönség nélkül. A fesztivált 1985-ben hozták létre az atombomba ledobásának 40. évfordulóján azzal a céllal, hogy előmozdítsák a nemzetek közötti kölcsönös megértést és a világbékét az animációs művészet fejlesztésével, amely nyelveken túli, minden ember számára közös csatorna. A Dűne világpremierje a 60. Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon lesz június 15-én.

Az Oscar-kvalifikáló, Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztivál az animációs filmszakma legnevesebb eseménye, a Dűne a műfaji határokat feszegető filmeket tartalmazó Animáció határok nélkül kategóriában fog versenyezni.

KAPCSOLÓDÓ CIKK