Animációs tartalmakat is készít a jövőben Peter Jackson cége

2020.06.19. 13:29

Mozik és streaming-szolgáltatók számára először fog készíteni animációs tartalmakat huszonötéves történetében az Oscar-díjas Weta Digital filmes grafikával, vizuális effektekkel foglalkozó cég, amely A Gyűrűk Ura és az Avatar című filmek látványát lehetővé tette.

A Weta Digital, amely egyike Peter Jackson új-zélandi rendező vállalatainak, csütörtökön jelentette be, hogy két többségi tulajdonosa, Jackson és Fran Walsh azt tervezi, hogy a Weta Animated cég számára forgatókönyveket ír, filmet rendez és készít.

Nagy rajongói vagyunk az animációs történetmesélés minden formájának, de ez egy hosszan elnyúló, gyakran költséges módja a filmkészítésnek.

"Ezért hoztuk létre ezt az új céget, hogy modellt váltsunk és megnyissuk az ajtókat olyan filmkészítők, történetmesélők előtt, akiknek másként nincs lehetőségük megmutatni, hogy mire képesek" - írta közleményében Peter Jackson.

Peter Jackson rendező A hobbit forgatásánForrás: Warner Bros. Entertainment

A Weta Digitalt 1993-ban hozták létre, hogy a Mennyei teremtmények című Jackson-film digitális effektjeit elkészítse. Azóta több mint 25 filmen dolgozott és számos Oscar-díjat és BAFTA-díjat nyert.
A koronavírus-járvány idején is folyamatosan dolgozik, készítik az Avatar folytatását, csakúgy mint a Jungle Cruise és a Batman című filmek vizuális effektjeit.