Animációs tartalmakat is készít a jövőben Peter Jackson cége

hobbit, 3d hfr, 48 fps, film, mozi, pszichológia
Peter Jackson rendező A hobbit forgatásán
Vágólapra másolva!
Mozik és streaming-szolgáltatók számára először fog készíteni animációs tartalmakat huszonötéves történetében az Oscar-díjas Weta Digital filmes grafikával, vizuális effektekkel foglalkozó cég, amely A Gyűrűk Ura és az Avatar című filmek látványát lehetővé tette.
Vágólapra másolva!

A Weta Digital, amely egyike Peter Jackson új-zélandi rendező vállalatainak, csütörtökön jelentette be, hogy két többségi tulajdonosa, Jackson és Fran Walsh azt tervezi, hogy a Weta Animated cég számára forgatókönyveket ír, filmet rendez és készít.

"Ezért hoztuk létre ezt az új céget, hogy modellt váltsunk és megnyissuk az ajtókat olyan filmkészítők, történetmesélők előtt, akiknek másként nincs lehetőségük megmutatni, hogy mire képesek" - írta közleményében Peter Jackson.

Peter Jackson rendező A hobbit forgatásán Forrás: Warner Bros. Entertainment

A Weta Digitalt 1993-ban hozták létre, hogy a Mennyei teremtmények című Jackson-film digitális effektjeit elkészítse. Azóta több mint 25 filmen dolgozott és számos Oscar-díjat és BAFTA-díjat nyert.

A koronavírus-járvány idején is folyamatosan dolgozik, készítik az Avatar folytatását, csakúgy mint a Jungle Cruise és a Batman című filmek vizuális effektjeit.