Népszerű színészek búcsúztak meghatóan Joel Schumachertől

2020.06.23. 10:19

Mint megírtuk, 80 éves korában meghalt Joel Schumacher, olyan filmek rendezője, mint Az elveszett fiúk, az Összeomlás, A fülke, Az operaház fantomja, a Mindörökké Batman és a Batman és Robin. A rendezőtől olyan színészek búcsúztak, mint Matthew McConaughey, Kiefer Sutherland, és Jim Carrey.

Matthew McConaughey azt mondta, Joel Schumachernek köszönheti a karrierjét, mivel a rendező akarta őt a Ha ölni kell főszerepére:

Joel nem pusztán kockáztatott velem, de harcolt is értem. Úgy gondolta, hogy a stúdió sosem adná a főszerepet egy ismeretlen színésznek, így aztán titokban tartotta, hogy készített velem tesztfelvételeket, nehogy elterjedjen a szakmában, hogy meghallgattak a szerepre, de mégsem kaptam meg.    

 

Matthew McConaugheyForrás: AFP

Kiefer Sutherland szintén megköszönte a rendezőnek a szerepeket:

Egy éve küzdött a rákkal. Lehetőségeket adott nekem és sokat tanított olyan filmek forgatásán, mint Az elveszett fiúk, a Ha ölni kell és A fülke. A hatása a kultúrára és a filmművészetre kitörölhetetlen.   

Jim Carrey, aki kivételesen nem vígjátéki főszerepet kapott a rendezőtől A 23-as szám című film alkalmával, ezt írta:

Mélyebb dolgokat látott bennem, mint a többség. Csodálatosan kreatív és hősies élete volt. Hálás vagyok, hogy a barátomnak nevezhettem.