A Universal iPhone-on akarta bemutatni Tarantino Aljas nyolcas című filmjét

2020.06.24. 15:50

A Universal stúdió akkori feje, Jeff Shell iPhone-on akarta bemutatni Quentin Tarantino Aljas nyolcas című 2015-ös filmjét, mire rendező kiviharzott a találkozóról.

Mint korábban hírt adtunk róla, Jeff Shell, az NBCUniversal jelenlegi elnöke áprilisban jelentette be, hogy a koronavírus-járvány után is egyszerre mutatják majd be a Universal stúdió filmjeit digitális formában és mozikban. Shell azután mondta ezt a The Wall Street Journalnak, hogy - a koronavírus-járvány miatt bezárt mozik helyett VOD-on bemutatott - Trollok a világ körül három hét alatt  (rekordnak számító) 100 millió dollár körüli bevételt ért el internetes forgalmazásban. Válaszul arra, hogy a mozik újranyitása után sem várna a digitális forgalmazással, az AMC (a világ egyik legnagyobb mozilánca) bojkottot hirdetett a Universal filmjeire. 

Quentin TarantinoForrás: Jordan Strauss/Invision/AP

Szintén a The Wall Street Journal írta meg, hogy Shellnek volt ennél merészebb ötlete is: a filmszalagra való forgatást és az analóg mozizást szívügyének tekintő Quentin Tarantinóval találkozott az Aljas nyolcas című projekt kapcsán, amit a rendező 70 mm-es filmre akart forgatni, és ehhez nagy büdzsére volt szüksége. 

Shell ekkor vetette fel az ötletet, hogy

 

mi lenne, ha iPhone-on mutatnánk be?  

Nagyszerű

- hangzott Tarantino válasza, aki ki is viharzott a megbeszélésről a The Wall Street Journal beszámolója szerint. 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK