Kate Winslet alakítja Lee Millert, a Vogue-címlapmodellből lett második világháborús haditudósítót egy készülő életrajzi filmben, amelyet Ellen Kuras rendez.

A Lee című film forgatókönyvét Liz Hannah írja Lee fia, Anthony Penrose könyve, a The Lives of Lee Miller alapján - számolt be róla a The Hollywood Reporter című filmes portál. A független alkotás végigkíséri Millert, ahogy fotóriporterként felkeresi a második világháború frontvonalait és küldetésre indul, hogy leleplezze a náci Németországot. Egy árulás nyomán azonban kénytelen számot vetni saját múltjával is.

 

Az Egy makulátlan elme örök ragyogása című filmen való közös munka óta beszélgetünk arról Kate-tel, hogy kellene valami közös projektet csinálnunk, ami igazán a miénk  

- írta közleményében Ellen Kuras. A tapasztalt hollywoodi filmoperatőr és rendező szerint a Lee tökéletes lehetőséget jelent erre a régóta várt közös munkára.

Kate WinsletForrás: AFP/2016 Getty Images/Ethan Miller


A filmkészítők betekinthettek a Lee Miller-archívumba, amely az amerikai fényképész és fotóriporter összes felvételét és naplóját tartalmazza.
A produkció munkálatai a tervek szerint 2021 tavaszán kezdődnek.
A filmet a Rocket Science finanszírozza és a Rocket Science International fogja képviselni az idén virtuális formában jelentkező cannes-i filmvásáron. Winslet producerként, Hannah vezető producerként is részt vesz a film munkálataiban.