Meghalt Carl Reiner

2020.07.01. 09:11

Kilencvennyolc éves korában meghalt Carl Reiner amerikai komikus, színész, rendező és forgatókönyvíró, akit számos televíziós sorozatból, köztük a Két pasi - meg egy kicsi-ből, valamint az Ocean's Eleven-filmek Saul Bloomjaként ismerhet a magyar közönség.

Asszisztense szerint Reiner természetes halált halt hétfő éjszaka Beverly Hills-i otthonában.
Reiner nevéhez fűződik minden idők egyik legnépszerűbb televíziós sorozata, az 1960-as években futott The Dick Van Dyke Show, amelynek írója, producere és egyik szereplője is volt.
Játszott az 1963-as Bolond, bolond világ-ban és az 1966-os Jönnek az oroszok! Jönnek az oroszok! című háborús komédiában.

Carl ReinerForrás: AFP/Mark Ralston

Az elmúlt években egyebek között a George Clooney főszereplésével készült Ocean's Eleven-filmek Saul Bloomjaként láthatta a közönség és szerepelt a Broadway: Beyond the Golden Age című 2018-as dokumentumfilmben is.
Rendező munkái közé tartozik a George Burns és John Denver főszereplésével készült Te jó Isten! című 1977-es vígjáték, valamint az 1984-es Mindenem a tied című film Steve Martinnal és Lily Tomlinnel.
Reiner különösen büszke volt könyveire, köztük az Enter Laughing című önéletrajzi regényére, amelyből később film és Broadway-előadás is készült, valamint 2003-ban megjelent My Anecdotal Life című memoárjára.
Fia, Rob Reiner szintén színész és rendező.