Folytatás készül A vizsga című magyar filmhez

Nagy Zsolt és Hámori Gabriella A vizsga című filmben
Vágólapra másolva!
A vizsga című krimi-thriller folytatása augusztus végétől forog. A játszma Fazakas Péter rendezésben a Nemzeti Filmintézet támogatásával készül. A hidegháborús hatvanas évekbeli állambiztonsági kémjátszmában újra együtt játszik Kulka János, Nagy Zsolt, Hámori Gabriella és Scherer Péter.
Vágólapra másolva!

A vizsga című nagysikerű film bemutatója után 10 évvel, 2021-ben visszatér a mozikba tartótisztként Nagy Zsolt, a mentoraként Kulka János, a kettős játékot űző titokzatos szeretőként Hámori Gabriella és az ávós vizsgabiztosként Scherer Péter.

A Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága 883,26 millió forint támogatást szavazott meg A játszma címmel készülő folytatásra. A 43 napos forgatás augusztus végén kezdődik.

A vizsga sokak által várt folytatásában a hidegháborús hatvanas években a kádári titkosszolgálat új, minden eddiginél fordulatosabb és veszélyesebb állambiztonsági játszmába kezd. A vizsgá-ban megismert emlékezetes karakterek mind-mind visszatérnek az izgalmas második felvonásban, amelyet ezúttal is Köbli Norbert (Örök tél, Trezor, A berni követ) írt.

A producer Lajos Tamás (Örök tél, A berni követ), a rendező Fazakas Péter (Árulók, Szabadság - Különjárat), az operatőr Nagy András (Örök tél, Félvilág).

„Minden forgatókönyvemet szeretem, de A vizsgá-t különösen. Örülök, hogy rajtam kívül még ilyen sokan szeretik ezt a mesterien játszott, fordulatos kémfilmet. Tíz év telt el A vizsga forgatása óta. Azóta azon törtem a fejem, hogyan hozhatnám vissza a főszereplőket, hogyan dobhatnám bele őket egy új kémjátszmába úgy, hogy az nekem is és a nézőknek is friss és meglepő legyen. Most végre megtaláltam a módját. A játszma nem megismétlése lesz A vizsgá-nak, hanem a folytatása: Markó és Jung párharcának következő izgalmas fejezete" – nyilatkozta Köbli Norbert.

Fazakas Péter rendezőnek és Köbli Norbert forgatókönyvírónak az 1948-ban játszódó Árulók és az 56-os Szabadság - Különjárat után A játszma lesz a harmadik közös alkotása, és egyben az első közös mozifilmje.

A játszma a Film Positive gyártásában készül.