Ennio Morricone előre megírta saját gyászjelentését

Ennio Morricone galéria
Italian film composer Ennio Morricone sits between cinema seats as he presents his '50 Years of Music' live tour in Berlin, Germany, 6 December 2013. Morricone will be awarded with the European Film Prize in the category 'Music' in Berlin, 7 December 2013. Photo: Joerg Carstensen/dpa | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Előre megírta saját gyászjelentését Ennio Morricone. A hétfőn egy római kórházban meghalt 91 éves zeneszerző írását kedden közlik az olasz napilapok.
Vágólapra másolva!

- olvasható a gyászjelentésben, amelynek egy példányát az ANSA olasz hírügynökség is megkapta.

A gyászjelentésben Morricone arra is kitért, hogy szűkkörű búcsúszertartást szeretne.

"Egyetlen oka van annak, hogy így búcsúzom el mindenkitől és hogy privát temetést akarok: nem akarok zavarni".

Morricone írásában kiemelte három testvérét és családjukat, valamint négy gyerekét és négy unokáját. "Remélem, tudják, mennyire nagyon szerettem őket."

Ennio Morricone Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jörg Carstensen

Utolsó gondolataival feleségét, Mariát szólította meg.

"Biztosítom őt különleges szerelmemről, amely összetartott minket és amelyet olyan nehéz szívvel hagyok el. Ez a legfájdalmasabb búcsúm"

- írta a zeneszerző.

Ennio Morricone tíz nappal ezelőtt elesett és combnyaktörést szenvedett, halálát az emiatt fellépő komplikációk okozták.

A zeneszerző ügyvédje, a család barátja, Giorgio Assuma közölte, hogy a temetést szigorúan szűk körben tartják meg, tiszteletben tartva a mester kérését és szerény természetét. Időpontot nem nevezett meg.

Morricone utolsó munkája a 2018 augusztusában Genovában leomlott Morandi híd halálos áldozatai előtt tisztelgő darab volt. A zenekarra és kórusra írt művet az újjáépített híd felavatásának előestéjén mutatják be a genovai Carlo Felice Színházban. A Renzo Piano sztárépítész által tervezett híd július végére készül el, ha minden jól megy.

- közölte hétfőn a Károly Félix szárd-piemonti királyról elnevezett genovai operaház.

Az elmúlt hónapban Morriconét a spanyol Asztúria hercegnője-díjjal tüntették ki. Az elismerés bejelentése után Morricone a La Razón című spanyol napilapnak azt mondta, reméli, hogy át tudja venni személyesen a díjat az októberi gálán.