Ennio Morricone emlékére: két vadnyugati klasszikus látható a mozikban

volt egyszer egy vadnyugat
Volt egyszer egy Vadnyugat
Vágólapra másolva!
Hétfőn, 91 éves korában meghalt Ennio Morricone Oscar-díjas olasz zeneszerző, minden idők egyik legnagyobb filmzeneszerzője. A számtalan filmtörténeti klasszikus zenéjét jegyző legendás komponista előtt tisztelegve július 11-én egyszeri alkalommal látható lesz a Volt egyszer egy Vadnyugat a budapesti Pólus Moziban, július 16-tól pedig két héten át műsoron szerepel A Jó, a Rossz és a Csúf a fővárosi Corvin Moziban.
Vágólapra másolva!

Ennio Morricone munkássága előtt tisztelegve a következő napokban két budapesti filmszínház is műsorára tűz western-klasszikusokat, digitálisan felújított képpel és újrakevert hanggal, magyar felirattal.

Július 11-én szombaton 18:00 órakor a XV. Pólus Mozi „Klasszik" filmklubjának nagytermi emlékvetítésén egyszeri alkalommal látható lesz a Volt egyszer egy Vadnyugat teljes hosszúságú, 165 perces változata, a Corvin Moziban pedig július 16-tól kezdve limitált vetítéssorozatban, két héten át minden nap műsoron A Jó, A Rossz és a Csúf, a filmtörténeti klasszikusok mozibemutatójára specializált Pannonia Entertainment forgalmazásában.

„Ez az egyetlen jelenet, amiről nem tudom elképzelni, hogy valaha túl tudnám szárnyalni" – mondta Quentin Tarantino A Jó, a Rossz és a Csúf fináléjáról. Ezeknek az emlékvetítéseknek a filmzene mestere előtti főhajtás mellett nem titkolt szándéka, hogy a mai kor filmrajongói is ott láthassák a mozitörténet örökzöld alkotásait, ahová alkotóik eredetileg is szánták őket: a mozivásznon.

Ennek szellemében a Pólus Mozi „Klasszik" filmklubjában további filmek is visszakerülnek egy-egy estére a nagyvászonra a következő napokban, köztük A dolog (1982) John Carpentertől – amelynek hátborzongató zenéje szintén Morricone nevéhez fűződik –, James Cameron 1991-es klasszikusa, a Terminator 2 – Az ítélet napja, az Apokalipszis most – A végső vágás (1979) és A keresztapa 2. (1974) Francis Ford Coppolától, valamint Robert Zemeckis kultikus trilógiájának, a Vissza a jövőbe 2. (1989) és 3. (1990) része.