Vágólapra másolva!
Mundruczó Kornél Pieces of a Woman című filmjét a hivatalos versenyprogram válogatásába hívta a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál, mely így egyúttal a rendező első külföldi gyártású, angol nyelvű alkotásának világpremierje is lesz. A film főbb szerepeiben Vanessa Kirby (A Korona) és a világhírű Shia LeBeouf játszanak, míg a további szerepekben többek között az Oscar-díjas Ellen Burstyn, Molly Parker, Iliza Schleizinger, Benny Safdie és Sarah Snook is láthatóak.
Vágólapra másolva!

A filmes és színházi munkáival elismert Mundruczó Kornél hetedik nagyjátékfilmje egy tragikus otthonszülés következményeinek történetét meséli el Bostonban. Miközben a fiatal édesanya (Vanessa Kirby)

Mundruczó Kornél és alkotótársa, Wéber Kata saját bevallása szerint ez az eddigi legszemélyesebb filmjük, és ezért izgalommal telve várják, hogy nézők elé kerülhessen.

Vanessa Kirby és Shia LeBeouf Forrás: Zerocom/Pieces of a Woman

A film forgatókönyve Wéber Kata munkája, melyet saját, többszörösen díjazott színdarabja alapján írt.

Wéber Kata, a Fehér isten és a Jupiter holdja című filmek, valamint számos színházi előadás során már közreműködött Mundruczóval, ezt a munkát is közösen jegyzik.

A vágást a rendezővel ötödik alkalommal együttműködő Jancsó Dávid jegyzi, míg új alkotótársakat is megismerhetünk, a norvég Benjamin Loeb operatőr, a kanadai Sylvain Lemaitre látványtervező, illetve a világhírű, Oscar-díjas zeneszerző, Howard Shore személyében.

A Pieces of a Woman című film az amerikai-kanadai Bron Studios gyártásában a hazai Proton Cinema (Petrányi Viktória Executive Producer) közreműködésével készült. A film vezető producerei Kevin Turen és Ashley Levinson (Eufória), valamint Aaron Ryder (Arrival, Donnie Darko).

A 31 napos forgatás fő helyszínéül a kanadai Montreal szolgált, amely alkalmat adott helyi illetőségű Arcade Fire zenekarnak, hogy egy megjelenés erejéig és egy saját dalt dedikálva csatlakozzon az alkotógárdához. A forgatás során az alkotóknak és a stábnak olyan megpróbáltatásokkal kellett megküzdeniük, mint a viszontagságos téli időjárás vagy a koronavírus-járvány által okozott nehézségek.

A tervek szerint a film Magyarországon is hamarosan bemutatásra kerül.