Impresszionista ritkaságok láthatóak mozivásznon

2020.07.29. 11:28

Július 30-tól érkezik a hazai mozikba A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat legújabb epizódja, amelyben ötven, a nagyközönség által sosem látott, magángyűjteményekből származó impresszionista remekmű tárul fel.

A művészet templomai: Impresszionista ritkaságok című olasz ismeretterjesztő film a mozgalom által elindított művészeti forradalom történetét meséli el ötven, a nyilvánosság elől korábban elzárva tartott, rendkívül értékes festményt bemutatva, amelyek 2019 októberétől a római Palazzo Bonaparte kiállításának részei.


A művészet templomai: Impresszionista ritkaságok július 30-től érkezik a hazai mozikba, Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban vetítik, emellett országszerte számos további helyszínen, többek között Szegeden, Debrecenben, Pécsett, Miskolcon, Szombathelyen, Szolnokon, Kecskeméten is műsoron lesz, magyar felirattal, a Pannonia Entertainment forgalmazásában.

A művészet templomai ismeretterjesztő mozifilm sorozat hat éve indult útjára a hazai art mozikban, évente 4-5 új epizódja kerül országszerte a mozikba, amelyek az egyetemes művészet egy-egy kiemelkedő alkotóját, korszakát vagy jeles intézményét mutatják be. A filmek sajátossága, hogy a szakértői narrációt a műalkotások látványos közeli felvételeivel vegyítik, ezzel is elősegítve, hogy a nézők valóban belefeledkezhessenek a mesterek életművébe és remekműveik szépségébe. A sorozat korábbi, Leonardo, Caravaggio, Tintoretto, Monet, Klimt és Schiele, Van Gogh, Salvador Dalí, Bosch művészetét, valamint a Vatikáni Múzeum, az Uffizi-képtár, az Ermitázs és a Prado páratlan gyűjteményét bemutató részei továbbra is elérhetők egy-egy alkalommal a Várkert Bazár és az Art+ Cinema vetítésein. Ősztől további új bemutatókkal folytatódik a sorozat, köztük Frida Kahlo művészetét, Peggy Guggenheim gyűjtőszenvedélyét, Modigliani, Botticelli és Raffaello életpályáját bemutató filmekkel.

A mozivetítések mellett 2020. tavaszától elérhető a sorozat online filmkölcsönzője is a Pannonia Entertainment honlapján, a https://www.pannonia-entertainment.hu/filmkolcsonzo webcímen, ahol már több mint húsz művészeti mozifilm elérhető otthoni megtekintésre, magyar felirattal.