Kelly Reichardt filmjével nyit a Locarnói Filmfesztivál

'First Cow' Photo Call - 70th Berlinale IDSOK 2020 70th Berlinale Berlinale February awards berlin capital CELEBRITY CITY enjoyment ENTERTAINMENT EVENT famous people FASHION FESTIVAL FILM Germany grant hyatt international leisure lifestyle movie photo cal
Director Kelly Reichardt attends a photo call before a press conference of ''First Cow'' movie during 70th Berlinale International Film Festival inGrand Hyatt in Berlin, Germany on February 22, 2020. (Photo by Dominika Zarzycka/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Kelly Reichardt amerikai rendező filmjével nyit a Locarnói Filmfesztivál augusztus 5-én.
Vágólapra másolva!

A First Cow című filmet a Berlinalén mutatták be, majd néhány nappal később megkezdődtek a koronavírus-járvány feltartóztatására elrendelt kijárási korlátozások Európában.

- olvasható a fesztivál szervezőinek szerdai közleményében.

Kelly Reichardt Forrás: NurPhoto via AFP/Dominika Zarzycka/NurPhoto/Dominika Zarzycka

A locarnói GranRex moziban lesz látható az alkotás, a rendező online jelentkezik be. Kelly Reichardt nemcsak filmjével kap szerepet a fesztiválon, hiszen tagja annak a háromfős zsűrinek is, amely a The Films After Tomorrow nemzetközi filmszekció tíz alkotása közül választja ki a legjobbakat, és ezzel dönt az Arany Leopárd és más díjakról. A The Films After Tomorrow projekt keretében olyan produkciókat támogatnak, amelyeket a koronavírus-járvány miatt az a veszély fenyeget, hogy nem készülnek el.

Reichardt mellett a zsűri tagja Nadav Lapid izraeli forgatókönyvíró és filmkészítő, valamint Lemohang Jeremiah Mosese lesothói forgatókönyvíró, rendező és operatőr.

Nemcsak a fesztivál nyitánya, de az augusztus 15-i zárása is a járvány jegyében zajlik: olyan filmeket mutatnak be a filmes seregszemlén, amelyek azzal foglalkoznak, hogyan változott meg az emberek kapcsolata a technológiával, az otthoni munkavégzéssel és milyen tapasztalatokat szereztek a kijárási tilalom idején. A filmfesztivál keretében Locarno és Muralto három mozijában tartanak filmvetítéseket és online rendezvényeket is közvetítenek.