Mégis bemutatják Kínában a Tenetet

2020.07.30. 11:49

Mint korábban hírt adtunk róla, Kínában a két és fél órás hossza miatt vált kérdésessé a Tenet premierje, de a Variety most arról ír, hogy mégsem lesz ilyen korlátozás az országban, azaz a film bemutatásának nincs akadálya. 

A filmnek még nincs meg a kínai premierdátuma, de már hivatalos kínai poszter is készült hozzá, a bemutatása tehát csak idő kérdése. Kínában jelenleg a mozik 44%-a nyitott ki, viszont csak a jegyek 30%-át adhatják el a vetítésekre a távolságtartás érdekében. 

A Tenet-et augusztus 26-án kezdik vetíteni több mint hetven országban, köztük Japánban, Oroszországban, Európa nagy részén (köztük hazánkban), Ausztráliában és Kanadában. Az Egyesült Államokban csak szeptember 3-án debütál. A John David Washington és Robert Pattinson főszereplésével, 200 millió dollárból készült Tenet egyike azon nagy költségvetésű produkcióknak, amelyektől a moziüzemeltetők azt várják, hogy visszacsalogatják a közönséget a filmszínházakba az elmúlt hónapok kijárási és gyülekezési korlátozásai után.