George Hamilton elmondta, milyen volt Olivia de Havillanddel dolgozni

2020.07.31. 11:42

A 80 éves George Hamilton színész elmesélte, milyen volt Olivia de Havillanddel dolgozni az 1962-es Fény a Piazzán alkalmával. Mint megírtuk, az Elfújta a szél Melanie-ja 104 évesen halt meg.

 

A Fény a Piazzán forgatásán találkoztunk először. Igazi erőtér volt. Óriási sztár volt, végtelenül elegáns, szerepelt Hollywood addigi legfontosabb filmjében, igazi angol dáma volt, és közben végig hülyéskedtünk és flörtöltünk. Megkérdeztem, hogy flörtöltek-e Errol Flynnnel is, és azt mondta, hogy neki nem kellett, mindent Errol Flynn csinált.   

- mondta az akkor húszéves George Hamilton. Így folytatta:

 

Gyakran ebédeltünk együtt, amit ő kezdeményezett, mondván, hogy nem tud olyannal dolgozni, akit nem ismer. Nagyon magabiztos és kiegyensúlyozott volt. A színészi játék nagyon könnyen és természetesen ment neki, és mellette úgy éreztem, hogy nem is kell játszanom, csak magamat adnom.   

Olivia de Havilland, Yvette Mimieux, és George Hamilton a Fény a Piazzán-banForrás: MGM / Photo12 via AFP

Kapcsolatuk további alakulásáról ezt mondta a színész:

 

Édesanyámmal jó barátnők voltak, időről időre együtt vacsoráztunk. Azt kívántam akkoriban, bár ő lenne a barátnőm. Ami a Fény a Piazzán-t illeti, a rendező Guy Green beleszeretett Yvette Mimieux színésznőbe, én pedig Oliviába, és ez senkinek nem tett jót.