Pedro Almodóvar és Regina King filmjét is meghívták a velencei filmfesztiválra

Vágólapra másolva!
Pedro Almodóvar spanyol rendező és Regina King Oscar-díjas amerikai színésznő, rendező új filmjét is meghívták a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválra, de nem a versenyprogramban fognak bemutatkozni.
Vágólapra másolva!

Az Oscar-díjas spanyol rendező először forgatott angol nyelvű filmet, Jean Cocteau francia író La voix humaine (Emberi hang) című monodrámáját adaptálta filmvászonra. A 30 perces film főszerepét Tilda Swinton brit színésznő alakítja.

Regina King, aki 2019-ben nyerte el az amerikai filmakadémia legjobb női mellékszereplőnek járó díját a Ha a Beale utca mesélni tudna című filmben nyújtott alakításáért, korábban már rendezett televíziós darabokat, de a One Night in Miami című filmje az első egészestés játékfilmje.

Az 1949-ben játszódó film a fiatal Cassius Clayt (a későbbi Muhammad Alit) mutatja be, amint nehézsúlyú ökölvívó világbajnokká válik. Sikerei ellenére neki is szembe kell néznie a Jim Crow-korszak törvényeivel, amelyek értelmében a feketéket és fehéreket a déli államokban az élet minden területén elszigetelték egymástól.

A 77. velencei filmmustra lesz az első nagy európai fesztivál, amelyet a koronavírus-járvány kitörése óta megrendeznek.

A szeptember 2. és 12. között zajló mustra egy olasz filmmel, Daniele Luchetti Lacci című drámájával nyílik meg.A versenyprogramba 18 filmet hívtak meg, köztük Mundruczó Kornél első külföldi produkcióját, az angol nyelvű Pieces of a Woman című filmet is.