Elkezdődött Fazekas Máté első nagyjátékfilmjének forgatása

Vágólapra másolva!
Elkezdődött Fazekas Máté első nagyjátékfilmje, a Kilakoltatás forgatása a Nemzeti Filmintézet 67 millió forintos támogatásával.
Vágólapra másolva!

A Kilakoltatás egy szatirikus hangvételű film, amely egy fiatal, elszánt bírósági végrehajtó (Orosz Ákos) és egy elkeseredett, kilakoltatás előtt álló idős nő (Nagy Mari) heroikus küzdelmét meséli el egy végtelenül hosszú napba sűrítve.

- ismertették a cselekményt a film készítői.

Mint emlékeztetnek, Orosz Ákos számtalan emlékezetes filmes mellékszerep (Örök tél, Made in Hungária) után most először bizonyíthat főszerepben.

A Kilakoltatás további szerepeiben Mészáros Blanka, Láng Annamária, Znamenák István, Péter Kata, Pál András, Egger Géza, Török-Illyés Orsolya, Péterfy Bori, Váradi Gergely és Trill Zsolt lesz látható. A film írója és rendezője Fazekas Máté, aki az ELTE filmtudomány mesterszakán végzett, majd elsősorban forgatókönyvíróként szerzett magának nevet. Rendezései közül legismertebb a 2019-ben bemutatott, Apám szíve című rövidfilm.

A Kilakoltatás a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjának egyik 2019-es nyerteseként készülhet el.

A forgatás július 22-én kezdődött és várhatóan augusztus közepéig tart majd. A film bemutatója várhatóan 2021 utolsó negyedévében lesz. A Kilakoltatás operatőre Tóth Evelin Judit, a látványtervező Torma Mária, a jelmeztervező Nagy Adrienna, vágóként pedig Rudas Marianna működik közre. Az FP Films, a Filmfabriq és a Sparks koprodukciójában készülő film producerei Fülöp Péter (Pesti balhé, Déva), Osváth Gábor (Szép csendben, Foglyok) és Romwalter Judit.