Peter Dinklage játssza Cyrano de Bergeracot egy új musicalben

Peter Dinklage a Trónok harca című sorozatban
Vágólapra másolva!
Peter Dinklage játssza a főszerepet Edmond Rostand 1897-ben megjelent, Cyrano de Bergerac című verses drámájának legújabb filmes feldolgozásában.
Vágólapra másolva!

- idézte fel a The Hollywood Reporter című filmes portál.

A musicalt Joe Wright rendezi az MGM stúdió számára. A produkció további főszereplői Haley Bennett, Brian Tyree Henry és Ben Mendelsohn lesznek. A forgatókönyvet Erica Schmidt írja. A musical zenéjét a The National nevű amerikai rockegyüttes dalszerzői és zenészei, Aaron és Bryce Dessner jegyzik. A szövegeket a zenekar énekese, Matt Berninger és Carin Besser írják. A film produceri feladatait a Working Title-től Tim Bevan és Eric Fellner látja el.

Peter Dinklage a Trónok harca című sorozatban Forrás: HBO

Savinien Cyrano de Bergerac 1619. március 6-án született.

A méretes orráról is ismert, kalandos életű francia író nevét Edmond Rostand drámája tette világhírűvé.

Az 1897-es színművet először a párizsi Théatre de la Porte Saint-Martinben láthatta a közönség, és hamarosan az európai színpadok mellett Amerikában, majd Japánban is kirobbanó sikert aratott.

A műből először 1900-ban készített filmet Clément Maurice, majd többen is vászonra álmodták, legnépszerűbb talán a Jean-Paul Rappeneau rendezésében készült filmváltozat, amelynek főszereplője Gérard Depardieu.

Rostand világsikerű művéből több opera, 1959-ben pedig Marius Constant zenéjével, Roland Petit koreográfiájával balett is készült.