Mint hírt adtunk róla, az amerikai, kanadai, ausztrál és nyugat-európai országokban a mozikat elkerülve a Disney+-on debütál a Mulan, míg többek közt hazánkban - ahol a Disney streamingszolgáltatása még nem elérhető, de a mozik már kinyitottak - mozivásznon debütál a film. A brit mozisok ki vannak akadva a döntéstől. 

 

Őszintén szólva elképesztő ez a döntés  

- mondta az angol moziszövetség igazgatója, Phil Clapp. Szerinte a Disney döntése nagy érvágást jelent a mozitulajdonosok számára:

Nagy-Britanniában folyamatosan nyitnak újra a mozik, így a Walt Disney stúdió döntése óriási csalódás lesz sokaknak, és nagyon rosszul is időzítették. Egy út a moziba az év egyik családi filmes eseményére nagyon népszerű és sikeres lett volna, az emberek végre kimozdulhattak volna a kijárási korlátozások hónapjai után. A moziknak is nagy szüksége lett volna egy új filmre Christopher Nolan Tenet-jének augusztusi premierje után. 

 

A magyar mozikat mindenesetre nem kerüli el Niki Caro rendező élőszereplős remake-je: a hazai forgalmazó tervei szerint hazánkban szeptember 10-én debütál a film.