A Marvel Kapitány folytatását Nia DaCosta rendezi

The African American Film Critics Association's 11th Annual AAFCA Awards - Inside GettyImageRank3 arts culture and entertainment celebrities FASHION awards ceremony
HOLLYWOOD, CALIFORNIA - JANUARY 22: Nia DaCosta speaks at The African American Film Critics Association's 11th Annual AAFCA Awards at Taglyan Cultural Complex on January 22, 2020 in Hollywood, California. Rodin Eckenroth/Getty Images,/AFP
Vágólapra másolva!
Nia DaCosta fogja rendezni a nagysikerű Marvel Kapitány második részét - számolt be a The Variety című filmes portál.
Vágólapra másolva!

Azt már korábban lehetett tudni, hogy az első filmet íróként és rendezőként is jegyző Anna Boden és Ryan Fleck nem vesznek részt a folytatás elkészítésében.

A Disney és a Marvel egy feltörekvő új forgatókönyvírót, Megan McDonnellt kért fel a kasszasiker második részének megírására.

McDonnell első komoly munkája a WandaVízió című minisorozat, amely hamarosan debütál a Disney + streamingszolgáltatáson.

Nia DaCosta Forrás: AFP/2020 Getty Images/Rodin Eckenroth

DaCosta a negyedik nő és egyben az első feketebőrű nő, aki filmet rendez a Marvelnél.

A 30 éves filmes karrierje a Tessa Thompson főszereplésével készült Little Woods című 2019-es független filmmel indult és ő jegyzi az októberben a mozikba kerülő Kampókéz című horrort.


A 2019-es Marvel Kapitány volt a Marvel első, női főszereplővel forgatott szuperhősfilmje. A világszerte 1,1 milliárd dollár (322 milliárd forint) jegybevételt hozó moziban az Oscar-díjas Brie Larson alakítja a főhős Carol Danverst, a légierő pilótáját, aki két idegen világ közötti harc közepén találja magát, amely a Földet fenyegeti. A kilencvenes években játszódó film Danvers szuperhőssé válását, Marvel Kapitány születését mutatja be.

A jelenlegi tervek szerint a film 2022. július 8-án kerül a mozikba az Egyesült Államokban.