A legjobb film díját nyerte el Brazíliában a Drakulics elvtárs

drakulics elvtárs
Vágólapra másolva!
A legjobb film díját nyerte el Bodzsár Márk Drakulics elvtárs című vámpír-retró-kém-vígjátéka a Porto Alegrei Fantaspoa nemzetközi filmfesztiválon. A versenyprogramban 49 film indult, a díjakról brazil filmesekből álló szakmai zsűri döntött.
Vágólapra másolva!

A járványhelyzetre való tekintettel idén online rendezték meg Latin-Amerika népszerű fantasztikus filmfesztiválját Porto Alegrében. A napokban véget ért 16. Fantaspoa legjobb film díját Bodzsár Márk filmje nyerte el.

Bodzsár Márk Drakulics elvtárs címmel készült vámpír-retró-kém-vígjátékát a nemzetközi közönség India A-kategóriás filmfesztiválján Goában láthatta először tavaly novemberben, azóta a film számos fesztiválmeghívást kapott világszerte.

A 70-es évekbeli Magyarországra látogató vámpír és a nyomába eredő titkosszolgálati ügynökök vérbő története a hazai mozikban a legnézettebb magyar filmek egyike volt 2019-ben.

A Drakulics elvtárs forgatókönyvét Bodzsár Márk írta Jakab Juli és Tasnádi István közreműködésével. Az operatőr Reich Dániel volt, a látványtervező Ágh Márton, a jelmeztervező Füzes Eszter, a vágó Kovács Zoltán, a zeneszerző Keresztes Gábor, a producerek Pék Csaba és Tőzsér Attila.