David Cronenberg a The Canadian Press-nek beszélt arról, hogy szerinte egyedül Francis Ford Coppola zsűrielnök volt ellene az 1996-os cannes-i zsűriből, hogy fontosabb díjat kapjon a Karambol című J.G. Ballard-adaptációja, ami végül a zsűri különdíját nyerte el. 

Coppola úgy konferálta fel a díjat 1996-ban, hogy hangsúlyozta, néhány zsűritag nagyon ellenezte, hogy a Karambol díjat kapjon. Cronenberg szerint viszont valójában

 

csak Coppola volt a film ellen. Azért kapta a zsűri különdíját a film, mert a zsűritagok így tudták megkerülni őt. Azóta amikor összefutunk egy fesztiválon, mindig emlékeztet, hogy díjat adott nekem. Legközelebb esküszöm, én fogom emlékeztetni, hogy nem ő adta, sőt, szó szerint nem adta át nekem a díjat a színpadon saját kezűleg, azt is másra bízta.   

 

James Spader a filmbenForrás: Collection Christophel via AFP/© Alliance Communications Corporation - Recorded Picture Company - The Movie Network - Telefilm Canada/Alliance Communications Corporat

Cronenberg máig neheztel Coppolára:

Később én is voltam zsűrielnök Cannes-ban. Mindig van pár díj, amit szerinted nem érdemelnek meg, de a zsűritagok szerint igen. Nagyvonalúnak kell lenni, és ő nem volt az.