Rose McGowan újabb hollywoodi hatalmasságot vádol zaklatással

Rose McGowan, Harvey Weinstein
Rose McGowan and Harvey Weinstein during 2007 ShoWest Award Ceremony - Coca-Cola Green Room and Backstage at Paris Hotel in Las Vegas, Nevada, United States. (Photo by Jeff Vespa/WireImage for Rogers & Cowan)
Vágólapra másolva!
Rose McGowan egyike azoknak a hollywoodi színésznőknek, akiknek vallomása alapján Harvey Weinstein producert nemrégiben 23 év börtönbüntetésre ítélték nemi erőszakért és szexuális támadásért. A 46 éves színésznő most azt állítja, a Kerülőutak (2004) és az Utódok (2011) adaptált forgatókönyveiért Oscar-díjat nyert Alexander Payne élt vissza a helyzetével.
Vágólapra másolva!

McGowan állítása szerint kezdő színésznő, sőt mindössze 15 éves volt, amikor Payne felhívta magához silverlake-i appartmanjába, megnézetett vele egy szoft-pornófilmet, amit álnéven a Showtime-nak forgatott, aztán lefeküdtek egymással, majd Payne egész egyszerűen elzavarta (kirakta egy utcasarkon).

A színésznő az esetről már korábban is beszélt (például önéletrajzi kötetének bemutatóján), de csak most, egy augusztus 17-i twitter bejegyzésében nevesítette a nála 13 évvel idősebb filmest. McGowan életkorából kiindulva az eset 1988-ban történhetett, jóval azelőtt, hogy Weinstein a színésznőt zaklatta és mintegy 10 évvel azelőtt, hogy Payne megtette volna első komolyabb lépéseit a filmiparban (első játékfilmjét, az Ez az életem-et 1996-ban, első kritikai sikerét, a Gimiboszi-t 1999-ben rendezte), McGowan mégis azt állítja,

az eset miatt 6 évig közelébe sem ment Hollywoodnak.

A Variety ugyanakkor megkérdezte a színésznőtől, miért várt eddig, amire McGowan azt felelte: most jött el az idő.

Egy későbbi, szintén augusztus 17-i, 15 éves korában készült fotójával megtámogatott tweetjében McGowan ugyanakkor azt írja, nem akarja derékba törni Payne karrierjét, csupán beismerést és bocsánatkérést vár.

Alexander Payne eddig nem reagált az őt ért vádakra.