Matt Dillon a nemzetközi zsűri tagja lesz a Velencei Filmfesztiválon

Matt Dillon, mint Jack
Vágólapra másolva!
Matt Dillon amerikai színész-rendező is bekerült a velencei filmfesztivál nemzetközi zsűrijébe. A héttagú testületben Cristi Puiu román filmrendező helyét foglalja el, aki a szervezők keddi közleménye szerint "előre nem látott nehézségek miatt" nem vehet részt a filmmustrán.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi zsűrit idén Cate Blanchett Oscar-díjas színésznő vezeti. Az Arany Oroszlán-díjat odaítélő testületeben Veronika Franz osztrák forgatókönyvíró-rendező, Christian Petzold német rendező, Joanna Hogg brit forgatókönyvíró-rendező, Nicola Lagioia olasz író és Ludivine Sagnier francia színésznő szerepel Matt Dillon (Ütközések, A ház, amit Jack épített) mellett.

A fesztivál szóvivője annyit árult el a személycseréről, hogy a román filmes a koronavírus-járvány miatti utazási korlátozások miatt nem mehet el Velencébe.

Matt Dillon, mint A ház, amit Jack épített címszereplője Forrás: Vertigo Media


A velencei fődíjért 18 film verseng idén. 24 alkotást pedig versenyen kívül vetítenek majd a Lidón. A 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivált szeptember 2. és 12. között rendezik meg. A mustrát egy olasz film, Daniele Luchetti Lacci című drámája nyitja meg.

A versenyprogramban szerepel Mundruczó Kornél első külföldi produkciója, az angol nyelvű Pieces of a Woman című film is.


A velencei filmmustra lesz az első nagy európai fesztivál, amelyet a koronavírus-járvány kitörése óta megrendeznek.