River Phoenix

Az Üresjárat című Sidney Lumet rendezte filmért Oscar-díjra jelölt, a Stephen King regényéből készült Állj mellém! és a Gus Van Sant-féle Otthonom, Idaho színészeként is emlékezetes River Phoenix szintén 1993-ban, 23 évesen adagolta túl magát drogokkal. Joaquin Phoenix testvére korántsem az egyetlen sztárszínész, akivel fiatalon végzett a függőség: John Belushi (James Belushi testvére), a Party zóna, a Steven Spielberg rendezte Meztelenek és bolondok és a Blues Brothers sztárja 33 évesen adagolta túl magát 1982-ben, Brad Renfrót, a Susan Sarandon és Tommy Lee Jones nevével fémjelzett Az ügyfél gyerekszínészét 2008-ban 25 évesen ölte meg a kábítószer, a szintén Joel Schumacher rendezte Az elveszett fiúk sztárjával, Corey Haimmel pedig 2010-ben, 38 évesen a gyógyszertúladagolás végzett. River Phoenix filmes utóélete viszont izgalmasabb bármelyikükénél: Dark Blood című filmjét, aminek a forgatása közben meghalt, 19 évvel később fejezték és mutatták be 2012-ben.

River PhoenixForrás: IMDb

Heath Ledger

A 2008-ban, 28 évesen meghalt ausztrál színészt súlyos álmatlanság kínozta, halálát pedig hatféle gyógyszer együttese okozta. A színész épp a Doctor Parnassus és a képzelet birodalma című filmet forgatta Terry Gilliam rendezésében, a helyére pedig olyanok ugrottak be, mint Johnny Depp, Colin Farrell és Jude Law. Ledger korábban olyan filmekben szerepelt, mint 10 dolog, amit utálok benned, A hazafi, a Lovagregény, a Túl a barátságon, a Casanova és az I'm not there - Bob Dylan életei, és éppen nagy áttörése előtt állt A sötét lovag című Batman-film Jokereként, amiért aztán posztumusz Oscar-, Golden Globe- és BAFTA-díjat kapott a legjobb férfi mellékszereplő kategóriájában.

Heath Ledger mint JokerForrás: InterCom

Natasha Richardson

Tony Richardson és Vanessa Redgrave lánya 15 évig volt Liam Neeson felesége, miközben több mint 30 filmben és sorozatban játszott, köztük olyan mozifilmekben, mint az Apád-anyád idejöjjön! Dennis Quaiddel, a Fújd szárazra, édes! Alan Rickmannel, a Négyen résen (Billy Bob Thornton, Charlize Theron, Patrick Swayze és ő alkották a címszereplő négyest), a Jennifer Lopez és Ralph Fiennes nevével fémjelzett Álmomban már láttalak és a Koltai Lajos rendezte Este. 45 évesen, síbalesetben halt meg 2009-ben, Liam Neeson és közös fiuk, Micheál Richardson épp idén idézték fel emlékét a Made in Italy című film gyászoló apa-fiú párosaként.

Natasha Richardson A szolgálólány meséjé-benForrás: AFP

Cikkünk folytatódik, lapozzon!