Brittany Murphy

A színésznő 32 évesen, szintén 2009-ben halt meg, tüdőgyulladásban, illetve a megbetegedésére szedett gyógyszerek túladagolása miatt. Több mint hatvan filmben és sorozatban játszott, köztük a Spinédzserek-ben Alicia Silverstone oldalán, az Észvesztő-ben Winona Ryderrel és Angelina Jolie-val, a Ne szólj száj! alkalmával Michael Douglasszel, a 8 mérföld-ben Eminem partnereként láthattuk, és szerepelt a Sin City - A bűn városá-ban is. Bizarr módon férje, Simon Monjack angol forgatókönyvíró fél évvel később ugyanabban a házban halt meg nagyon hasonló körülmények között, 40 évesen.

Alicia Silverstone, Brittany Murphy és Stacey Dash a Spinédzserek című filmben.Forrás: Paramount/Kobal/REX/Shutterstock

Paul Walker

Bár jelentőségük összehasonlíthatatlan, James Deanhez hasonló halált halt Paul Walker 2013-ban, 40 évesen. Az autóversenyzős Halálos iramban-filmek sztárja autóbalesetben halt meg: másodmagával a felismerhetetlenségig összeégtek egy Porschéban. A színész ekkor még nem fejezte be a Halálos iramban 7. felvételeit, végül számítógépes utómunkával és dublőrökkel (fivéreivel) pótolták a hiányát. Amikor épp nem Halálos iramban-filmben szerepelt (a Tokiói hajszá-t például kihagyta), Walker akkor is elsősorban akciósztárként tűnt fel: olyan filmek készültek a nevével fémjelezve, mint a Halálos hajsza és a Pokoli futam, de szerepelt romantikus vígjátékban (A csaj nem jár egyedül), thrillerekben (Koponyák, Kéjutazás) és háborús filmben is (A dicsőség zászlaja Clint Eastwood rendezésében).

Paul Walker (Halálos iram)Forrás: UIP Dunafilm

Philip Seymour Hoffman

2014-ben, 46 évesen halt meg drogtúladagolásban. Halála idején még nem végzett Az éhezők viadala: A kiválasztott - Befejező rész felvételeivel, és épp második rendezésére készült, ami a szesztilalom idején játszódó dráma lett volna Amy Adams és Jake Gyllenhaal főszereplésével. Hoffman 2006-ban Oscar-díjat kapott a Capote címszerepéért, ami mellett háromszor a jelölésig is eljutott (Charlie Wilson háborúja, Kétely, The Master). Szerepelt hollywoodi közönségfilmekben (Twister, Mission: Impossible III) éppúgy, mint kisebb, független projektekben (Apu vad napjai, Kis-nagy világ), a színpadon pedig három Tony-jelölést is kiérdemelt.

 

Philip Seymour Hoffman a Capote című filmbenForrás: AFP

Anton Yelchin

Az orosz származású (Szentpéterváron született) színész 27 évesen halt meg 2016-ban egy szerencsétlen balesetben: saját, meghibásodott dzsipje szorította neki a kapujának. Első nagyobb szerepe az Alpha Dog-ban volt 2006-ban, Nick Cassavetes rendezésében, Bruce Willis és Justin Timberlake oldalán, amit olyan filmek követtek, mint a Terminátor - Megváltás, az Őrülten hiányzol Jennifer Lawrence oldalán, A hódkóros Mel Gibsonnal, Jodie Foster rendezésében, a Nicolas Cage nevével fémjelzett A fény halála, vagy a Frászkarika remake-je, amiben főszerepet játszott Colin Farrell ellenlábasaként. A világhírnevet viszont három Star Trek-mozifilm hozta meg neki, amikben Pavel Csekovot formálta meg.

Anton Yelchin a 2014-es velencei filmfesztiválonForrás: RIA Novosti/RIA Novosti/Ekaterina Chesnokova