Hármas magyar filmsiker Pármában

apró mesék
Vágólapra másolva!
A „Violetta d'Oro" fődíjjal és a legjobb film díjával jutalmazta a pármai filmfesztivál zsűrije Szász Attila Apró mesék című mozifilmjét. A vasárnap este véget ért olaszországi fesztiválon a legjobb forgatókönyv díját Bagota Béla kapta a Valan-ért.
Vágólapra másolva!

Szeptember 14-20. között tartották a filmzenék nemzetközi fesztiválját az olaszországi Pármában. A seregszemle fődíját, az Arany Hegedűt a nemzetközi zsűri Pacsay Attilának és Parádi Gergelynek ítélte az Apró mesék című alkotás zenéjéért.

A Szász Attila rendezésében készült Apró mesék a fesztivál fődíján túl a legjobb film díját is elnyerte.

Az Apró mesék közvetlenül a II. világháború után játszódik, amikor zűrzavar és bizonytalanság uralkodik Magyarországon. Egy szélhámos megpróbál hasznot húzni ezekből a zavaros időkből, és amikor menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és a fia nyújt számára menedéket az erdő mélyén. Miközben háborús démonaival viaskodik, szenvedélyes szerelmi viszonyba keveredik a nővel, akinek a férje bármelyik nap hazatérhet a frontról.

Az Apró mesék a Film Positive gyártásában készült, producere Lajos Tamás, társproducere Köves Ábel.

Kerekes Vica és Szabó Kimmel Tamás az Apró mesék-ben Forrás: Vertigo Média

Bagota Béla a Valan – Az angyalok völgye című filmjével a legjobb forgatókönyv díját nyerte el Pármában.

Az életét annak szenteli, hogy eltűnt lányokat találjon meg. Minden megmentett lányban valahol a saját húgát látja, akinek évekkel ezelőtt nyoma veszett szülővárosukban, a romániai forradalom káoszában felbolydult Valanban. A múltba vezető nyomozás útvesztőjében a férfinek nemcsak a várost fojtogató bűnözéssel kell megküzdenie, hanem a saját démonaival is.

A Valan – Az angyalok völgye a Mátrix Film produkciójában, Kántor László producer vezetésével készült.