Közösen indít regionális filmfesztivált Izrael és az Egyesült Arab Emírségek, az erről szóló közlemény szerint az éves eseményt felváltva tartják a két ország fővárosában.

Az arab-izraeli filmszakmai és filmipari együttműködésről az Abu Dzabi Filmbizottság - az Egyesült Arab Emírségek egy kormányzati szervezete -, az Izraeli Filmalap és a jeruzsálemi Sam Spiegel Film- és Televízió-iskola állapodott meg.
Az Abu Dzabi Filmbizottság honlapján közzétett dokumentum szerint a két ország együttműködik a szakemberképzésben és a filmgyártásban is.
A megállapodás alapján emirátusi filmesek - rendezők és forgatókönyvírók - vehetnek részt továbbképzésen a jeruzsálemi filmiskolában, amelynek rangos éves filmversenyére (International Film Lab) jövőre egy emirátusi rendezőt hívnak meg a zsűribe.
A gyártási együttműködés részeként egyaránt készülnek mozis és televíziós koprodukciók.
Az Egyesült Arab Emírségek - az ugyancsak térségbeli Bahreinnel együtt - a múlt héten normalizálta diplomáciai kapcsolatait Izraellel. A filmes szervezetek a két ország közti kulturális megértés elmélyítésének egyik módjaként méltatják a filmes együttműködést.