Vágólapra másolva!
Idén november 10. és 22. között az online térbe költözik a Verzió teljes programja, így országosan elérhetővé válik Magyarország egyetlen emberi jogi dokumentumfilm fesztiválja - áll a fesztivál közleményében. Az ötven film a legizgalmasabb és legaktuálisabb nemzetközi és hazai témákat hozza el, nyitófilmként pedig, Magyarországon elsőként, a 76 nap-ot, amely a jelenleg is zajló világjárvány epicentrumának korai napjairól ad hiteles tudósítást. A filmek közel két hétig lesznek elérhetőek.
Vágólapra másolva!

Az idei nyitófilm, a 76 nap

Hai Wu, Weixi Chen és Anonymous rendezők kendőzetlen és felkavaró bepillantást nyújtanak a járvány kitörésének legkorábbi napjaiba a kínai Vuhanban.

A film a múlt heti európai bemutatója után Magyarországon először a Verzión lesz látható.

A két hét alatt a virtuális látogatók a fesztivál honlapján férnek majd hozzá a teljes programhoz, valamint online követhetik a Verzió szokásos egyéb programjait is, mint a közönségtalálkozók és kerekasztal-beszélgetések. Lesznek ingyen elérhető alkotások is. A nézők a megtekintés után szavazhatnak is kedvenceikre, melyek esélyt kapnak a közönségdíj elnyerésére. A fesztivál legjobb emberi jogi dokumentumfilmjének járó díj odaítélésében az érdeklődő diákok is részt vehetnek a 17. Verzió diákzsűri-tagjaiként. A felhívás részleteiről bővebben itt tájékozódhatnak. A fesztivál részletes programja október közepén érkezik.