Pénteken újabb két nő megerőszakolásával vádolták meg Harvey Weinsteint. A producert márciusban már 23 év börtönre ítélték nemi erőszakért és szexuális bántalmazásért - írja a BBC.

Összesen újabb hat esetben vádat emelt Harvey Weinstein ellen a Los Angeles-i főügyészség. A vád szerint 2004 és 2005 között megerőszakolt egy nőt egy Beverly Hills-i hotelben, és egy másik nőt kétszer erőszakolt meg, 2009 novemberében és 2010 novemberében.

Velük együtt már öt nő ellen elkövetett szexuális bűncselekmény miatt emeltek összesen 11 vádat a 68 éves Weinstein ellen Los Angelesben.

Harvey Weinstein megérkezik a manhattani bíróságra február 18-ánForrás: AFP/Johannes Eisele

A producer szexuális visszaéléseiről 2017 őszén közölt cikket a The New York Times, ami után több tucat nő állt ki a nyilvánosság elé, akiket bántalmazott. New Yorkban még abban az évben nyomozást indítottak ellene, végül 2018 májusában emeltek ellene vádat, és Weinstein önként feladta magát a rendőrségen.

Idén márciusban a New York-i bíróság 23 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek a letöltését meg is kezdte. Ugyanebben a hónapban a koronavírussal is megfertőződött.