Szűkített programmal rendezik meg a Római Filmfesztivált

Supernova
Vágólapra másolva!
Szűkített keretek közt rendezik meg idén a Római Filmfesztivált: október 15. és 25. között a hivatalos programban mindössze 24 játék- és dokumentumfilm verseng a közönségdíjért, a fesztivál egyetlen trófeájáért, körülbelül feleannyi, mint az elmúlt években - jelentették be hétfőn a szervezők.
Vágólapra másolva!

"Ebben a drámai évben talán kevéssé illő a film ünnepéről beszélni, ez nem egy normális fesztivál lesz, inkább csak kötelességtudatból rendezzük meg" - mondta Antonio Monda fesztiváligazgató, utalva a koronavírus-járványra és arra, hogy a rendezvény hivatalos neve Festa del Cinema di Roma (A mozi római ünnepe).

A versenyben induló filmek nagy többségét máshol már bemutatták. A rendező Olaszország négy produkcióval képviselteti magát, köztük három fiatal rendező művével. Szerepel a versenyprogramban a német Franka Potente Home című filmje Kathy Bates-szel és Jake McLaughlinnal a főszerepben, a brit Harry Macqueen Supernova című műve Colin Firth és Stanley Tucci főszereplésével, a sztárvendégek között pedig ott lesz Francois Ozon francia rendező, aki legújabb, 85' nyara című filmjét mutatja be.


A római filmfesztivál 15. kiadását, amelyen a kísérőprogramokat is beszámítva 26 ország képviselteti magát, szigorú rendszabályokkal rendezik meg a Renzo Piano sztárépítész tervezte Parco della Musica hangversenyközpontban, ahova csak belépőjeggyel rendelkező nézőket engednek be korlátozott számban, a vörösszőnyeges társasági események idén elmaradnak.