Róma központjában folytatja keddtől a Mission Impossible 7 februárban leállított forgatását Tom Cruise, aki ismét Ethan Hunt ügynököt alakítja az akciófilmben.

Christopher McQuarrie rendező és stábja a koronavírus-járvány miatt a legszigorúbb elővigyázatossági intézkedéseket akarja betartani a felvételek idején. A 180 fős stáb hét hétre tervezi a forgatást, mintegy ezer statisztával fognak dolgozni. Az olasz főváros önkormányzata mintegy 1,1 millió euró bevételre számíthat az amerikai film forgatásáért a történelmi központban és a Vatikán környékén.
A római forgatások újraindulása fontos jele annak, hogy kezd újjáéledni a filmipar, amely a járvány miatt március-áprilisban teljesen padlóra került. A forgatások néhány nappal az október 15. és 25. között zajló római filmfesztivál megnyitója előtt kezdődnek, amelyet a Parco della Musica koncertteremben rendeznek.

Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Tom Cruise és Ving Rhames a Mission: Impossible - Utóhatás című filmbenForrás: UIP-Duna Film

A Mission: Impossible-sorozat a legnagyobb hollywoodi kasszasikerek közé tartozik, a 2018-ban bemutatott Mission: Impossible - Utóhatás című rész globális bevétele meghaladta a 791 millió dollárt (245 milliárd forintot).