Filmtörténeti kincseket árvereznek el decemberben Londonban

Fight club
Fight club 1999 Real David Fincher Brad Pitt. Collection Christophel © FOX 2000
Vágólapra másolva!
Csaknem ezer filmes emléktárgyra, köztük Julia Roberts térdcsizmájára a Micsoda nő-ből és Brad Pittnek a Harcosok klubjá-ban viselt piros bőrkabátjára is licitálhatnak az érdeklődők a londoni Prop Store decemberi internetes aukcióján.
Vágólapra másolva!

A szokásos évi Entertainment Memorabilia Live Auction elnevezésű liciten felsorakozó tárgyakat a cég vezérigazgatója, Stephen Lane "vadászta le" a filmkészítőkre, színészekre, stábtagokra, produkciós cégekre és gyűjtőkre is kiterjedő kapcsolati hálója révén.

- mondta el Lane a Reuters hírügynökségnek a cég Londonhoz közeli Rickmansworthben lévő raktárában. A december 1-jei és 2-ai online aukción 350 filmből és televíziós műsorból származó több mint 900 emléktárgyra licitálhatnak majd az érdeklődők.

Brad Pitt és a piros bőrdzseki Forrás: Collection Christophel via AFP/© FOX 2000/Fox 2000


Az aukció legizgalmasabb tételei közé tartozik Obi-Wan Kenobi lézerkardja a Star Wars III. rész - A Sith-ek bosszúja című filmből. Ennek leütési árát 80 ezer és 120 ezer font (31-46,8 millió forint) közé becsülik.

A piros bőrdzseki, amelyet Brad Pitt viselt a Harcosok klubjá-ban, a várakozások szerint 20 ezer és 30 ezer font közötti áron cserélhet gazdát, míg a Micsoda nő ikonikus fekete lakkbőr csizmája 10-15 ezer fontot is megérhet egy licitálónak.