Liam Neeson thrillere tartja magát az észak-amerikai mozis toplista csúcsán

Liam Neeson végre jó útra akar térni Becsületes tolvaj
Vágólapra másolva!
Ismét Liam Neeson Becsületes tolvaj című akciófilmje érdekelte a legtöbb nézőt Észak-Amerikában a hétvégén. A második hete játszott produkció az elmúlt három napban újabb 2,4 millió dollárral (739 millió forinttal) növelte bevételét a mozikban.
Vágólapra másolva!

A Variety.com cikke szerint a filmet az előző hétnél több, már 2502 vetítőben játszották, mivel a New York-i kormányzó, Andrew Cuomo engedélyezte, hogy az állam egyes mozijai péntektől korlátozott kapacitással ismét kinyithassanak a metropoliszon kívül.

A hollywoodi lap megjegyezte, hogy a film az elmúlt két hónap egyik legalacsonyabb mozis bevételével tudott a lista élén maradni. Ugyanakkor Paul Dergarabedian boxoffice-elemzőt is idézték, aki hangsúlyozta, hogy a számok mégis arról tanúskodnak, hogy a nézőknek fontos a mozis élmény.

Liam Neeson (Becsületes tolvaj) Forrás: Vertigo Média

New York város, Los Angeles és San Francisco mozijai továbbra is zárva vannak. Az Amerika-szerte már ismét kinyitott mozik pedig csökkentett befogadóképességgel, távolságtartási szabályokkal működnek.

A Becsületes tolvaj mögött a második helyen a Nagypapa hadművelet szerepel 1,9 millió dolláros (585 millió forintos) hétvégi jegyeladással.

A Robert De Niróval forgatott vígjáték a bemutatása óta eltelt 17 nap alatt 9,7 millió dollárt (3 milliárd forintot) keresett.

A Disney The Empty Man című horrorja 1,3 millió dolláros (400 millió forintos) jegyeladással debütált, és ennyit hozott a hétvégén Christopher Nolan Tenet című filmje is, amit nyolcadik hete játszanak Amerikában.

A Tenet-re eddig világszerte mintegy 340 millió dollárért (105 milliárd forintért) váltottak jegyet a mozikban.

A múlt héten a pandémia miatt újabb három hollywoodi produkció bemutatását halasztották el: a Doktor Szöszi 3., a Kampókéz és a Szellemirtók: Az örökség is később kerül majd a mozikba. Az idei mozis naptárban csak néhány bemutató maradt még, köztük a Wonder Woman 1984, amit december 25-től akarnak forgalmazni.