Online folytatódik a koronavírus miatt félbeszakadt Filmtettfeszt

Vágólapra másolva!
Online folytatódik október 31. és november 2. között a 20. Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle, amelynek kolozsvári programját a szervezők kénytelenek voltak félbeszakítani szeptemberben a koronavírus-járvány miatt.
Vágólapra másolva!

A hétvégén online elérhetővé teszik azokat a filmeket, amelyeket akkor nem tekinthettek meg a nézők - közölték hétfőn a szervezők.

Szeptemberben az után döntöttek a rendezvény megszakításáról, hogy az egyik kolozsvári stábtag koronavírus-tesztje pozitív lett.

Kolozsváron jelenleg a mozik zárva vannak a járvány gyors terjedésének megakadályozása érdekében, ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy a legbiztonságosabb, ha online felületen teszik elérhetővé a filmeket október 31. és november 2. között.

A Keménykalap és krumpliorr című filmet is műsorra tűzik Forrás: Filmarchívum


A Filmtettfeszt hagyományaihoz híven az online vetítések is ingyenesek, a filmek elérhetőek lesznek a megadott időintervallumban bármely romániai IP-címről, eredeti nyelven, román felirattal.

A vetítések programja megtekinthető a http://filmtettfeszt.ro/program/2020/#ONL20 címen.


A Filmtettfeszt szeptemberben zajlott 12 erdélyi városban, a központi helyszín hagyományosan Kolozsvár volt. A seregszemle műsorán idén is az előző év legjobb magyar játékfilmjei szerepeltek.