Jövő nyárra halasztották Aretha Franklin életrajzi filmjének bemutatóját

FRANKLIN, Aretha
Detroit, 2018. augusztus 13. 2011. december 5-én a munka ünnepe alkalmából tartott kampányrendezvényen készített kép Aretha Franklin amerikai soulénekesnőről a Michigan állambeli Detroitban. 2018. augusztus 13-i sajtóértesülések szerint az utóbbi évek során betegségei miatt folyamatosan gyengélkedő 76 éves énekesnő válságos állapotban fekszik detroiti otthonában, családjával és barátaival körülvéve. (MTI/EPA/Jeff Kowalsky)
Vágólapra másolva!
Az Aretha Franklinről szóló életrajzi dráma, a Respect című film januári bemutatóját jövő év augusztusára halasztotta az MGM filmstúdió a koronavírus-világjárvány miatt.
Vágólapra másolva!

A Jennifer Hudson főszereplésével forgatott zenés produkció észak-amerikai premierjét eredetileg 2021. január 15-re tűzte ki a filmstúdió, ám a világjárvány miatt most úgy döntött, hogy augusztus 13-ra halasztja a bemutatót. Ez egyúttal azt jelenti, hogy a film kimarad az idei Oscar-díjszezonból.


A film rendezőjeként Liesl Tommy debütál, a szereposztásban Forest Whitaker, Marlon Wayans, Audra McDonald, Tituss Burgess, Marc Maron, Kimberly Scott, Saycon Sengbloh, Hailey Kilgore, Heather Headley, Skye Dakota Turner, Tate Donovan és Mary J. Blige neve is olvasható.

Aretha Franklin Forrás: MTI/EPA/Jeff Kowalsky

Az MGM a Respect forgalmazásának elhalasztása mellett azt is közölte, hogy egyelőre levette a napirendről a Tomb Raider 2. bemutatóját is. Az akciófilm rendezője Ben Wheatley, a főszerepet pedig ismét Alicia Vikander játssza. A produkciót 2021 márciusától vetítették volna.

A Paramount filmstúdió szintén változtatott forgalmazási naptárán: a bejelentés szerint a januári bemutatónak szánt Rumble (Szörnyviadal) című animációs filmjét csak májustól láthatják a mozinézők.