A járvány alatt is forog Roland Emmerich Moonfall című sci-fije

AT&T Audience Network Celebrates the Premiere of ICE GettyImageRank2 Arts Culture and Entertainment
HOLLYWOOD, CA - NOVEMBER 09: Actor Donald Sutherland attends the premiere of AT&T Audience Network's 'ICE' at ArcLight Hollywood on November 9, 2016 in Hollywood, California. Randy Shropshire/Getty Images for DIRECTV/AFP
Vágólapra másolva!
Roland Emmerich már elkezdte a Moonfall című sci-fije forgatását Montrealban. A szereposztáshoz a deadline.com értesülése szerint Donald Sutherland és Charlie Plummer is csatlakozott.
Vágólapra másolva!

A 136 millió dolláros költségvetésű független produkcióban a Holdat egy rejtélyes erő kimozdítja a pályájáról. Mielőtt a kísérőbolygó becsapódása bekövetkezne, és ezzel elpusztulna a földi élet, egy űrhajóscsapat leszáll a Hold felszínére és megkísérli megakadályozni a katasztrófát.

A 85 éves Sutherland a NASA titkos archívumának kezelőjét játssza, aki lelkiismereti válságba kerül, mert döntenie kell: elmondja-e, hogy valójában hogyan zajlottak a hetvenes évek elején az Apollo holdmissziói.

A szereplők között van még Halle Berry, Stanley Tucci és John Bradley is.

Donald Sutherland Forrás: AFP/2016 Getty Images/Randy Shropshire


A filmet a Huayi Brothers finanszírozza, de a közelmúltban létrehozott SPG3 Entertainment is a produkciós társak között szerepel.

A svájci és Los Angeles-i központú producercég a forgatás alatt a járvány elleni védekezési költségeket állja.


A Moonfall forgatókönyvét a rendező Emmerich Harald Kloserrel és Spenser Cohennel együtt írta. A Lionsgate már tavaly megvette a film forgalmazásának észak-amerikai jogait. A produkciót 2022-ben mutatják be.