Roland Emmerich már elkezdte a Moonfall című sci-fije forgatását Montrealban. A szereposztáshoz a deadline.com értesülése szerint Donald Sutherland és Charlie Plummer is csatlakozott.

A 136 millió dolláros költségvetésű független produkcióban a Holdat egy rejtélyes erő kimozdítja a pályájáról. Mielőtt a kísérőbolygó becsapódása bekövetkezne, és ezzel elpusztulna a földi élet, egy űrhajóscsapat leszáll a Hold felszínére és megkísérli megakadályozni a katasztrófát.
A 85 éves Sutherland a NASA titkos archívumának kezelőjét játssza, aki lelkiismereti válságba kerül, mert döntenie kell: elmondja-e, hogy valójában hogyan zajlottak a hetvenes évek elején az Apollo holdmissziói.A szereplők között van még Halle Berry, Stanley Tucci és John Bradley is.

Donald SutherlandForrás: AFP/2016 Getty Images/Randy Shropshire


A filmet a Huayi Brothers finanszírozza, de a közelmúltban létrehozott SPG3 Entertainment is a produkciós társak között szerepel. A svájci és Los Angeles-i központú producercég a forgatás alatt a járvány elleni védekezési költségeket állja.
A Moonfall forgatókönyvét a rendező Emmerich Harald Kloserrel és Spenser Cohennel együtt írta. A Lionsgate már tavaly megvette a film forgalmazásának észak-amerikai jogait. A produkciót 2022-ben mutatják be.