Julia von Heinz drámáját küldi Németország a legjobb nemzetközi film Oscar-díjáért

Vágólapra másolva!
Julia von Heinz Und morgen die ganze Welt ("Holnap pedig az egész világ") című, a Velencei Filmfesztiválon debütált politikai drámáját nevezi Németország a legjobb nemzetközi film Oscar-díjára.
Vágólapra másolva!

A filmet kilenctagú független bizottság választotta ki tíz produkció közül, hogy Németországot képviselje az Oscar-mezőnyben.

Első nagy politikai megmozdulásuk azonban erőszakba torkollik. Az alkotás a Velencei Filmfesztiválon mutatkozott be, azóta több nemzetközi filmmustrán sikert aratott, Chicagóban elnyerte a legjobb szereposztás Ezüst Hugo-díját.

Mala Emde a filmben Forrás: Alamode Film

A német zsűri "személyes, nagy érzelmi töltésű" filmként dicsérte Julia von Heinz filmjét. Mint írták, a rendező azt vizsgálja, hogy miközben a demokratikus értékek veszélybe kerülnek, igazolható-e vagy szükséges-e egyáltalán az erőszak? Miközben a film a konfliktusokkal és a döntéshozatal menetével szembesít, a néző nem tudja kivonni magát a hatása alól.


Az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS) 2021. február 9-én jelenti be a tíz kiválasztott alkotást, amelyek közül majd március 15-én kerül ki a legjobb nemzetközi film kategória öt Oscar-jelöltje.

Az Oscar-díjkiosztó ceremóniát 2021. április 25-én rendezik meg Los Angelesben. A német Oscar-nevezésre pályázó produkciók között szerepelt Caroline Links Als Hitler das rosa Kaninchen stahl című irodalmi adaptációja, Oskar Roehler Enfant Terrible című, Rainer Werner Fassbinderről szóló életrajzi filmje és egy másik irodalmi feldolgozás, a Berlin Alexanderplatz is Burhan Qurbani rendezésében.