Mint hírt adtunk róla, 90 évesen meghalt Sean Connery, akiről számos alkotótársa és hollywoodi kollégája emlékezett meg a napokban. 

 

Vele minden forgatási nap egy kurzus volt a filmszínészetről. De az a karizma és erőteljesség csak rá volt jellemző 

- írta a színészről Sam Neill, akivel az 1990-es Vadászat a Vörös Októberre alkalmával játszottak együtt. 

 

Őt bálványozva nőttem fel. Legenda volt a vásznon és azon kívül is 

- írta Twitteren Hugh Jackman. 

 

 Az Aki legyőzte Al Caponét forgatókönyvírója, David Mamet Connery kedvességét idézte fel: 

Időpontom volt hozzá egy telefonbeszélgetésre, és előtte pont felhívott az unokatestvérem, aki kétségbe volt esve, a házassága széthullott és a férje elvesztette a munkáját. Mondtam neki, hogy visszahívom, Sean Conneryvel van üzleti beszélgetésem. Az unokatestvérem azt mondta, adjam át neki, hogy rajong érte. Átadtam, és Sean kérdésére elmeséltem neki az unokatestvérem problémáit, mire elkérte a számát, felhívta, és egy félórát beszélgettek. 

Szintén a Vadászat a Vörös Októberre forgatásáról idézte fel emlékeit Alec Baldwin:  

ő volt az első igazi filmsztár, akivel együtt dolgoztam, addig csak kisebb szerepeim voltak, illetve a saját generációm tehetségeivel forgattam. Amikor először találkoztunk, nagyon türelmes volt, megszokta, hogy az emberek 10-15 percig magukhoz sem térnek a közelében. Türelmesen kivárta, hogy összeszedjem magam. 

Hogy miben inspirálta Connery alakítása, arról azt mondta, 

nagyon gazdaságosan játszott. Mások ordítoztak volna abban a szerepben, ő viszont nagyon higgadt, fókuszált és fegyelmezett volt.