Vágólapra másolva!
Távmoziban rendezik meg az idei Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivált; a világ legújabb rajzfilmjeinek legjavát november 25-29. között közvetítik a Toldi Távmoziban, az 52 alkotás az egész országból elérhető lesz - tudatták a szervezők.
Vágólapra másolva!

Idén két felvonásban zajlik majd a 18. alkalommal megrendezett Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál. November végén a Toldi Távmoziban vetítenek 52 alkotást, melyek az egész ország területről elérhetőek lesznek.

- olvasható a közleményben. Mint írják, november 25-én Anca Damian költői és megindító filmjét, az optimista kóbor kutyáról szóló Marona csodálatos kalandjai című filmmel nyitja meg a fesztivál a tizennyolcadik évadát. A történetben az állat visszatekint emberi társaira, akiket élete során szeretett.

A film egy kutya türelmes és végtelen odaadásával elmesélt életigenlő történet, amely arra emlékeztet bennünket, hogy milyen kevés elég a boldogsághoz.

A fesztivál zárófilmje Ayumu Watanabe A tenger gyermekei című alkotása lesz.

Ez a Daisuke Igarashi eredeti mangáján alapuló új japán anime izgalmasan ötvözi a hagyományos, kézzel készített rajzokat a legmodernebb CGI technikával. A különleges látványvilágú film főszereplője a 14 éves Ruka, aki megmagyarázhatatlan vonzódást érez az ócenárium és a két titokzatos fiú, Umi és Sora iránt, akikkel ott ismerkedett meg - áll az összegzésben.