Nem talált új gazdára Ursula Andress svájci filmsztárnak az első James Bond-filmben viselt bikinije egy csütörtöki online aukción Los Angelesben.

A hollywoodi emléktárgyakat felvonultató kétnapos aukció egyik legizgalmasabb tételeként beharangozott elefántcsontszínű bikini kikiáltási ára 300 ezer dollár (90 millió forint) volt, ám a szakértők előzetesen úgy becsülték, hogy akár félmillió dollárt is megérhet egy licitálónak.
Ursula Andress az első Bond-filmben, az 1962-es Dr. Nó-ban viselte a legendás kétrészes fürdőruhát, amely egycsapásra kora szexszimbólumává tette a színésznőt.A Honey Rydert alakító színésznő volt az első Bond-lány. A filmben a tengerből sétált ki a partra, kezében kagylók, csípőjén széles öv tőrhüvellyel.

Ursula AndressForrás: Collection Christophel via AFP/© Eon Productions/Eon Productions

A németországi Bad Rappenauban működő BikiniArtMuseum tulajdonosa, Alexander Ruscheinsky is érdeklődött a bikini iránt, ám végül úgy döntött, hogy nem licitál.

 

Azt mondtuk magunknak: soha ne legyél első licitáló  

- mondta Ruscheinsky, aki szerint könnyen lehet, hogy a bikini idővel alacsonyabb kikiáltási áron bukkan fel egy másik aukción.
A múzeumtulajdonos végül egy Liz Taylor által 1957-ben viselt fürdőruhát vásárolt meg négyezer dollárért.A csaknem ezer filmtörténeti relikviát felvonultató online aukció pénteken folytatódott.