Ursula Andress világhírű James Bond-bikinije senkit nem érdekelt

James Bond 007 contre Dr. No James Bond Ian Fleming maillot de bain James Bond girl swimsuit mer SEA plage BEACH
James Bond 007 contre Dr. No Doctor No 1962 Real Terence Young Ursula Andress. Collection Christophel © Eon Productions
Vágólapra másolva!
Nem talált új gazdára Ursula Andress svájci filmsztárnak az első James Bond-filmben viselt bikinije egy csütörtöki online aukción Los Angelesben.
Vágólapra másolva!

A hollywoodi emléktárgyakat felvonultató kétnapos aukció egyik legizgalmasabb tételeként beharangozott elefántcsontszínű bikini kikiáltási ára 300 ezer dollár (90 millió forint) volt, ám a szakértők előzetesen úgy becsülték, hogy akár félmillió dollárt is megérhet egy licitálónak.

Ursula Andress az első Bond-filmben, az 1962-es Dr. Nó-ban viselte a legendás kétrészes fürdőruhát, amely egycsapásra kora szexszimbólumává tette a színésznőt.

A Honey Rydert alakító színésznő volt az első Bond-lány. A filmben a tengerből sétált ki a partra, kezében kagylók, csípőjén széles öv tőrhüvellyel.

Ursula Andress Forrás: Collection Christophel via AFP/© Eon Productions/Eon Productions

A németországi Bad Rappenauban működő BikiniArtMuseum tulajdonosa, Alexander Ruscheinsky is érdeklődött a bikini iránt, ám végül úgy döntött, hogy nem licitál.

- mondta Ruscheinsky, aki szerint könnyen lehet, hogy a bikini idővel alacsonyabb kikiáltási áron bukkan fel egy másik aukción.

A múzeumtulajdonos végül egy Liz Taylor által 1957-ben viselt fürdőruhát vásárolt meg négyezer dollárért.

A csaknem ezer filmtörténeti relikviát felvonultató online aukció pénteken folytatódott.